SINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de opendeurdag van Zilverlinde en Meander was het hoogtepunt van de dag de verkenning van de nieuwe assistentiewoningen Zuunhof.

Heel veel mensen waren naar de opendeurdag afgezakt om in primeur een rondleiding te krijgen in de assistentiewoningen van Zuunhof.
De hele namiddag werden er in sessies van 20 minuten telkens 30 mensen toegang gegeven om 3 appartementen te bezoeken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jan Desmeth, burgemeester: “15 assistentiewoningen van Zuunhof zijn in het bezit van het OCMW. Bovendien worden 15 andere assistentiewoningen privaat verkocht, maar ze worden alle 30 beheerd door het OCMW en toegewezen aan bewoners volgens ons lokale toewijzingsreglement. Alle 30 woningen zullen onder dezelfde voorwaarden worden verhuurd, en we kijken er naar uit dat 30 bewoners vanaf 1 juni 2024 hun intrek kunnen nemen.”

Een bijzonder kenmerk van het project is dat maximaal 7 assistentiewoningen kunnen worden toegewezen aan mensen met een beperking die jonger zijn dan 60 jaar en zelfstandig kunnen wonen, met ondersteuning van zorgverleners aan huis. Alle woningen zijn specifiek ontworpen om rolstoelvriendelijk te zijn, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen met mobiliteitsbehoeften.

Herwig Smeets, schepen van Welzijn: “Van alle inwoners die zich op de kandidatenlijst hebben ingeschreven verwachten een duidelijk antwoord voor 31 december 2023, of ze al dan niet een assistentiewoning willen betrekken vanaf 1 juni 2024. In januari en februari 2024 zal het toewijzingsreglement worden toegepast op de lijst van echte kandidaten, zodat tegen 1 maart 2024 bekend is aan wie de 30 assistentiewoningen worden toegewezen. Het toewijzingsreglement voorziet voorrang op basis van de prioriteit van lokale binding.”

De oplevering is voorzien voor mei 2024. In gebruikname vanaf 1 juni 2024.

• Wie zich wil inschrijven op de kandidatenlijst voor een verblijf in de assistentiewoningen kan zich melden via wzc Zilverlinde of in één van de Leeuwse Lokale Dienstencentra.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder