SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf vandaag hebben ouders en andere liefhebbers van het familieaanbod in de regio Zender (cultuurregio Pajottenland & Zennevallei) toegang tot alle informatie en tickets voor kindertheater en films op één handige locatie.
De vernieuwde website www.kinderstreken.be maakt het eenvoudiger dan ooit om de leukste films en voorstellingen voor kinderen te vinden en tickets te bestellen.

Kinderstreken laat élk kind in onze regio proeven van cultuur aan de hand van een kwalitatief, veelzijdig en laagdrempelig aanbod voor jong publiek. Om dit te realiseren organiseert Kinderstreken een brede waaier van familietheater- en film in de regio. Van talige tot woordloze voorstellingen, van kleine cultuurprikkels voor baby’s tot swingende voorstellingen voor 12-jarigen, van concert tot theaterstuk,… De diversiteit is groot.

De website biedt deze voordelen:
• Gecentraliseerde informatie: Gebruikers kunnen eenvoudig door de uitgebreide kalender van kindertheater- en filmvoorstellingen bladeren, inclusief beschrijvingen, datums, tijden en locaties.
• Online ticketverkoop: Tickets van diverse huizen kunnen tegelijk en direct via de website worden aangeschaft, waardoor ouders kostbare tijd besparen.
• Filteropties: Ouders kunnen filteren op leeftijdsgroep, genre en locatie, zodat ze snel de meest geschikte evenementen voor hun kinderen kunnen vinden.
• Nieuws en Updates: De website biedt ook nieuws, artikelen en updates over de nieuwste familietheater- en filmproducties in de regio.

Met Kinderstreken willen we de drempel naar film en theater in de regio verlagen en ouders helpen bij het plannen van leuke en educatieve uitstapjes voor hun kinderen. We hopen dat deze website snel ontdekt wordt door de gezinnen in onze regio en dat het bijdraagt aan de groei van de kinderkunst en -cultuur“, zegt Nick Hollemans, programmator familie CC Coloma, Sint-Pieters-Leeuw

Kinderstreken is een mooi voorbeeld van hoe het gedeeld ticketingsysteem de samenwerking tussen podiumhuizen versterkt en het gebruiksgemak voor de cultuurliefhebber vergroot. Aanbod en tickets in diverse huizen tegelijk kunnen kiezen en aankopen op 1 plek en via 1 account, daar zit toekomstmuziek in“, aldus Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur.

Digitaal Podium: betere klantervaring met gedeeld ticketingsysteem
Dit initiatief wordt ondersteund door het project Digitaal Podium van Cultuurconnect. Samen met 3 pilootgroepen in stad Gent, regio Zuidwest en ZENDER werkt Cultuurconnect aan de implementatie van een digitale basisinfrastructuur op maat van de huizen. Digitaal Podium biedt podiumhuizen een gedeelde ticketingoplossing met website-integratie met het oog op
meer gebruiksvriendelijkheid voor zowel de huizen die samenwerken als voor de cultuurbezoekers van de huizen. De website kinderstreken.be is een van de toepassingen als hefboom voor samenwerking in een stad of regio of een groep van cultuurhuizen met een gedeelde ambitie.

%d