SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag was storm Ciarán aangekondigd met felle rukwinden. Al deze ochtend was er een eerste melding van een omgewaaide boom op de Postweg. Het was de eerste van vele vandaag.

Omwille van de aangekondigde rukwinden was het Colomapark preventief gesloten. In de loop van de dag werd ook de speelzone achter Zonnig Leven afgezet met nadars en lint nadat daar een grote tak afgebroken was. Iets later viel daar ook nog een boom om.

• Hulplijn 1722 voor storm- en waterschade is geactiveerd. 1722 is bedoeld voor niet-levensbedreigende zaken waarvoor de brandweer moet langskomen. Zo blijft de noodlijn 112 voorbehouden voor mogelijk levensbedreigende situaties.

• Update 14:30 uur: Fluvius laat weten dat in de nacht van donderdag 2 november op vrijdag 3 november blijft de openbare verlichting in heel Vlaanderen branden omwille van de storm Ciarán.

• Update 17 uur: Burgemeester Jan Desmeth: “In totaal zijn er op heden 30 oproepen geweest in Sint-Pieters-Leeuw, er werden (voorlopig) geen huizen of wagens beschadigd en een 10-tal gemelde gevallen moeten de komende uren nog aangepakt worden.
De meeste gevallen werden door onze brandweer opgelost, maar ook onze gemeentearbeiders en onze politiediensten sprongen bij. De komende dagen zal er nog wel wat werk zijn om de omgevallen bomen, die voorlopig niet echt storen, te verwijderen.”

•Update 17:05 uur: Brandweerzone Vlaams-Brabant West: “storm Ciarán zadelt ons momenteel, in de zone, al op met bijna 550 interventies, alsook nog een aanzienlijk aantal in de wachtrij. Blijf veilig binnen als je niet de baan op moet. We doen ons uiterste best om je oproep te behandelen.
We werken door tot zolang we dat veilig kunnen vanavond en gaan nadien bij het ochtendgloren terug aan de slag (met uitzondering van heel dringende zaken).
Stormschade melden? Bel of app 1722, surf naar https://www.1722.be

• Update: 21u11: Brandweerzone Vlaams-Brabant West: “Tijd voor een bilan over Storm Ciarán, alvorens de nacht in te gaan. Onze brandweerzone kreeg tot nu toe 710 interventies te verwerken. De provinciale brandweerdispatching, die ook de ploegen voor de Hulpverleningszone Oost aanstuurt, verwerkte maar liefst 1813 interventies. 155 interventies staan nog in de wachtrij. Stormschade? Surf naar www.1722.be

%d bloggers liken dit: