NEGENMANNEKE: – Aan de Sint-Stevensschool zijn nu door de gemeente 5 kiss&ride-plaatsen voorzien tussen 8 en 9 uur op schooldagen. 2 links en 3 rechts van de toegangspoort van de school.

Gezien de parkeerdruk in het centrum van Negenmanneke en de beperkte “Kiss & Ride” – zone aan de Sint-Stevensschool is het moeilijk voor ouders om hun kinderen op een veilige manier op school af te zetten. Veel ouders parkeerden foutief en verhinderden de doorgang op de rijbaan.
Daarom heeft de gemeente beslist om de bestaande ‘Kiss & Ride’-zone uit te breiden van 2 parkeerplaatsen naar in totaal 5 parkeerplaatsen. Deze zone kan gebruikt worden van maandag tot vrijdag van 8u tot 9u en enkel op schooldagen. De voorwaarde van een “Kiss & Ride” moet wel gerespecteerd worden. Kinderen moeten gewoon uitstappen en de ouders moeten direct weer doorrijden. De periode van 8u tot 9u moet voldoende zijn en geeft bewoners of bezoekers ook na dit tijdstip de mogelijkheid hun wagen daar te parkeren.

Schepen van mobiliteit, Olivier Huygens: “Vooral tijdens het begin van de lessen is het rond iedere school vaak zeer druk. Meestal is men gehaast en komt men op hetzelfde moment en op dezelfde plaats aan. Hierdoor ontstaat er chaos voor zowel wagens, fietsers en voetgangers. Dit maakt een schoolomgeving onoverzichtelijk en dus onveilig. Na de schooluren is het ophalen van de kinderen meer verspreid.
Met de uitbreiding van de parkeerzone in combinatie met het tijdstip van 8u tot 9u, naar analogie met de school in Vlezenbeek en Ruisbroek, bieden we een vlottere en betere verkeersstroom rond de schoolomgeving en maken we het veiliger. Uiteraard blijf ik ouders, grootouders en kinderen oproepen zich strikt aan de (verkeers)regels te houden. Men kan nu éénmaal niet tot aan de schoolbanken rijden, de infrastructuur is er maar het gaat hem nu nog over het correct gebruik van de “Kiss & Ride”, correct parkeren op andere plaatsen en hoffelijkheid in het verkeer.”

%d