SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf vanavond, 9 oktober 2023, zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf nu zal de straatverlichting voortaan ook in de nacht van zondag op maandag branden.

Concreet zal de openbare straatverlichting nu 20 uur per week gedoofd worden in plaats van 30 uur. Dat komt neer op 75% van de tijd brandende straatverlichting en 25% van de tijd gedoofde lichten. De straatverlichting zal telkens branden van zonsondergang tot middernacht en van 5 uur tot zonsopgang. Het weekendregime blijft van kracht op zondagnacht, waardoor de straatverlichting dus voortaan ook aan blijft in de nacht van zondag op maandag. Ook tijdens evenementen en bij ingrijpende werken blijft de openbare verlichting tijdelijk en lokaal branden“, lichten de lokale besturen toe.

Doven lichten heeft volgens de cijfers geen invloed op de criminaliteit in Sint-Pieters-Leeuw zegt burgemeester Jan Desmeth in onderstaande video:

%d