SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND: – In 2003 startte Pajottenland+ met de gemeenten Bever, Herne, Galmaarden, Pepingen, Gooik en Lennik. Roosdaal stapte in 2006 mee aan boord. In ’23 stappen Ternat en Sint-Pieters-Leeuw ook mee in bed. Op 20 jaar gaat de vzw dus van zes naar negen.

Ter info: “Met 9 in bed’ alludeert op de overwinning van Kenny en Perinne ( B&B T-Rest in Pepingen) uit ‘Met 4 in bed’ (VTM).

De negen gemeenten willen zich engageren om de streek verder te ontwikkelen. Het gebied blijft klein en behapbaar en geeft enkele kansen om het platteland te verduurzamen en te dynamiseren.
Pajottenland+: “Met het tweemaandelijks burgemeestersoverleg willen we de vinger aan de pols houden en inspelen op concrete ideeën.”
Meer info: www.pajottenland.be/plus

Schepen Marleen De Kegel: “Ondanks een aantal verstedelijkte kernen, blijft onze gemeente werken aan het landelijk karakter. Het DNA van het Pajottenland is ook nog bij ons levendig aanwezig: de lambiekbieren, de trekpaarden, de Breugeliaanse landschappen en geneugten. Aansluiten bij P +,geeft ons mogelijkheden tot samenwerking aan landbouw, toerisme en streekproducten, dorpsleven, klimaat en milieu. Dat we via onze gemeente daarbij ook nog een deel van de Zennevallei kunnen betrekken, is zeker een troef om samen de regio op de kaart te zetten.”

Heb jij een plattelandsidee?
Heb je een idee voor een project dat een link heeft met ‘Innovatieve en duurzame lokale landbouwproductie en -afzet, valorisatie van biomassaresten en korte keten’, ‘Leefbare en levendige dorpen’ & ‘Biodiversiteit en landschapskwaliteit’, en zoek je nog middelen om dit uit te voeren?
Goed nieuws, want via Pajottenland+, het secretariaat van de Leaderwerking in onze regio, kun je een project indienen. Wordt je project geselecteerd, dan kan je tot 65% cofinanciering verkrijgen.

%d