SINT-PIETERS-LEEUW: – In een daad van solidariteit met de recent getroffen gebieden van Marokko, Libië en Griekenland, heeft het bestuur besloten om een financiële steun van 8.000 euro te verlenen aan het Rode Kruis Vlaanderen. Deze steun zal bijdragen aan de noodhulpinspanningen voor de slachtoffers van aardbevingen en overstromingen die in september een spoor van vernieling hebben achtergelaten.

Marleen De Kegel, schepen van Lokaal mondiaal beleid: “Ondanks maatregelen tegen de klimaatopwarming en waterbeheersing is er vaak tegen verwoestende natuurkrachten weinig te beginnen. En dat dit niet altijd aan de andere kant van de wereld gebeurt, bewijzen de overstromingen in Wallonië, Duitsland en Nederland van een paar jaar geleden. In een wereld waar extreme natuurrampen geen grenzen kennen, blijven we als gemeente toegewijd aan ons mondiale partnerschap.”

De natuurrampen in Marokko, Libië en Griekenland hebben in de afgelopen maand geleid tot duizenden doden, gewonden en enorme materiële schade. Met het oog op de omvang van de tragedie en de dringende behoefte aan hulp heeft het bestuur unaniem besloten om deze financiële bijdrage te leveren, ondanks het feit dat die niet was opgenomen in het oorspronkelijke meerjarenplan.

Deze steun zal worden aangewend om de meest urgente behoeften van de slachtoffers te dekken, waaronder medische zorg, voedselvoorziening, onderdak en psychosociale ondersteuning.

%d