SINT-PIETERS-LEEUW: – In Landhuis De Viron vond deze avond de officiële voorstelling plaats van de publicatie “Gezinsreconstructies van Sint-Pieters-Leeuw van ca 1600 tot 1835”.

Léon Verheylewegen, bestuurslid van familiekunde Vlaanderen regio Dilbeek vzw heeft een huzarenstukje afgeleverd.
In een tweedelig werk van 1416 blz. reconstrueert hij alle gezinnen die in Sint-Pieters-Leeuw verbleven in de periode van circa 1600 tot en met 1835.
Na Itterbeek, Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem is dit al de vierde gemeente in onze regio die op deze manier ontleed is.

Alweer werden alle akten uit de parochieregisters en de Burgerlijke Stand ter hand genomen om de puzzel van de gezinnen te ontwarren. Ook uit de naburige gemeenten dienden veel akten te worden bekeken. Nieuw is ook dat de akten van enkele notarissen (tussen circa 1750 en 1830) geraadpleegd werden.
De jarenlange ervaring van Léon Verheylewegen maakt dat zijn nieuw boek van uitstekende kwaliteit is. Voor wie een specifieke familie zoekt, is er de onmisbare alfabetische index op familienamen en ook de familienamen van de vrouwen versus de familienamen.

Deze tweedelige kwaliteitsuitgave kost 70 €.
Bestellen via info@fv-dilbeek.familiekunde-vlaanderen.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

Verwelkoming door An Speeckaert, Schepen van Erfgoed, welkomstwoord door Alfons Depester, voorzitter van FV regio Dilbeek vzw, voorstelling van het boek door Gilbert Buyst, secretaris FV regio Dilbeek vzw en de schrijver Léon Verheylewegen.

%d bloggers liken dit: