SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag heeft op de Catala-site,  gelegen op grondgebied Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw en een stukje op Drogenbos, het openingsfeest plaats van Gist – Kunst, beleving en natuur in de Zennevallei.
Er waren openingsspeeches door Minister Ben Weyts, de voorzitter van de raad van Bestuur, de 3 burgemeesters van Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw & curator Benedict Vandaele.

In onderstaande video geven Burgemeester Jan Desmeth en Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts meer uitleg:

Hiermee begon de allereerste triënnale Gist in de Zennevallei. Tot 5 november 2023 kan men op tal van iconische locaties in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Drogenbos al fietsend of wandelend beeldende kunst komen ontdekken of theater, muziek, literatuur en zelfs gastronomie komen beleven aan de oevers van de Zenne.
“Alle locaties hebben wel ergens een link met de Zenne: een natuurdomein, een verlaten fabriek, een sluis, een kerk,…”, vertelt coördinator Silvie Erzeel. “De Zenne is het centrale thema van de triënnale. De naam Gist verwijst naar de wilde gisten die hier het maken van lambiek mogelijk maken.”

De rode draad van Gist is een bijzonder kunstenparcours Shifting Sceneries die men doorlopend van eind augustus tot 5 november te voet of met de fiets kan ontdekken. “Op acht locaties zijn kunstwerken te bekijken van 31 kunstenaars die samen 66 kunstwerken presenteren”, vertelt curator van het kunstenparcours Benedict Vandaele. “Meer dan de helft van deze werken zijn speciaal voor Gist gemaakt. Onder de kunstenaars zitten heel wat gevestigde namen uit de hedendaagse kunstscène, naast nieuw aanstormend talent. Meer info via: www.gist-zennevallei.be

GIST is een nieuw driejaarlijks festival waar kunst, natuur, gastronomie en industrie samenkomen op iconische locaties in de Zennevallei. “Je beleeft theater op een oude industriële site, ontdekt beeldende kunst langs de Zenne en geniet van gastronomie tussen de biervaten”, vertelt Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts. “Op die manier zetten we de Zennevallei op de kaart.”

League & Legend (kindertheater) – 9 september 2023 – Colomapark Sint-Pieters-Leeuw
In ‘League & Legend’ vecht 15Feet6 het uit op de grasmat. Gewapend met polsstokken en tape breken ze elk record op hun weg naar de top. De naam van het spel is irrelevant, de show allesbehalve.
15ft6 (of te wel 4.75m) is de lengte van de Russian bar, een bijzondere circusdiscipline. Een Russian wat? Een lange lat waarop één acrobaat tot wel 7m hoogte, gelanceerd wordt, gedragen door de twee andere acrobaten. Een soort supersonisch dynamisch turnen, of te wel een spectaculaire circusdiscipline, die je niet zo vaak voorbij ziet komen.
Een vrolijke voorstelling van internationale toppers met tape, polsstokken, bascule, Chinese mast en natuurlijk ook de Russian bar. Een ode aan creativiteit, uithoudingsvermogen en een snufje competitie: sport of toch circus zoals je het nog nooit eerder zag!
De drie acrobaten uit drie windstreken van Europa (Spanje, Finland & België/GB), gaan de strijd aan met elkaar, en de zwaartekracht, om erachter te komen: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Kom met het gezin naar het Colomapark voor een namiddag vol plezier. Vanaf 14 uur is er tal van randanimatie te vinden, met om 15 uur de voorstelling ‘League & Legend’. En geniet ondertussen van een hapje en een drankje op het grote terras.

koop je tickets via volgende link: https://tickets.zennevallei.be/nl/buyingflow/tickets/14546/34176/

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: