VLEZENBEEK: – Donderdagavond werden in Londen de ‘Country Winners’ van de World Beer Awards 2023 bekend gemaakt, de eerste ronde van het prestigieuze bierconcours dat de meest erkende internationale bierstijlen onder de aandacht brengt en beloont. Brouwerij Lindemans heeft met vier van hun bieren, waaronder hun twee nieuwste, een uitstekend resultaat neergezet in de categorie Sour & Wild Beers. Lindemans Tarot Noir en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René zijn daarbovenop ‘Country Winners’ en zullen Lindemans vertegenwoordigen in de finale die eind deze maand zal plaatsvinden. Lindemans Tarot d’Or en Lindemans Goyck wonnen beiden ook nog brons in hun respectievelijke categorieën.

De eerste ‘Country Winner’ is de nieuwe Lindemans Tarot Noir. Het won de categorie ‘Fruit Lambic’ binnen de Sour & Wild Beers. Dit sterk alcoholische (8% vol.) fruitbier met een laag suikergehalte is een blend van hoge gistingsbier, lambiek en donkere bosvruchten zoals bosbessen, zwarte bessen en vlierbessen. Samen zorgen ze voor een natuurlijke, zachte smaak en een verfijnd zuurtje. In dezelfde categorie wint de andere nieuwkomer, Tarot d’Or, ook het brons.

​Lindemans Oude Gueuze Cuvée René is het tweede bier dat als ‘Country Winner’ werd bekroond. Deze traditionele Oude Gueuze is het resultaat van een meesterlijke blend waarbij drie jaar oude lambiek en éénjarige lambiek voortreffelijk samenkomen. Dit zorgt voor een heldere lichtgouden kleur, verfijnde geur, friszurige smaak en een lange, droge en karaktervolle afdronk.

​Behalve deze twee ‘Country Winners’ wist Lindemans nog twee prijzen in de wacht te slepen. Zo heeft Lindemans Goyck opnieuw een podiumplaats met een bronzen medaille binnen de categorie ‘Sour & Wild Ale’.

%d bloggers liken dit: