VLAAMS-BRABANT: – Op 21 juni ging de tweede projectfase van het strategisch project ‘Opgewekt Pajottenland’ van start met een nieuw kernteam. Hoofddoel blijft om tegen 2040 een regio te creëren die zelfvoorzienend is op basis van hernieuwbare energie. En waar de open ruimte en levendige kernen bestand zijn tegen de klimaatsverandering.
​​
​Uit de eerste projectfase (2018-2021) van ‘Opgewekt Pajottenland’ blijkt dat de doelstellingen van het strategisch project haalbaar zijn en dat er in de regio draagvlak kan gevonden worden om er werk van te maken.

De komende 3 jaar is het nu de taak van ons nieuwe projectteam, onder leiding van Frank Nevens, om de motor van terreinrealisaties op gang te brengen en op voldoende hoge snelheid te laten draaien. Het wordt een opdracht om de actoren uit de regio samen te brengen en te activeren in concrete projecten die door hun omvang, innovatiegraad of inspirerend karakter, een hefboomwerking in zich hebben. Kortom, draagvlak omzetten in daadkracht”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

Het strategisch project ‘Opgewekt Pajottenland’ is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Klimaatpunt vzw en de 10 Pajotse gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw.
Meer info: www.opgewektpajottenland.be

%d