RUISBROEK: – In een loods in de Gietijzerstraat werd maandag door de politie een groot synthetisch drugslaboratorium ontdekt.

Parketwoordvoerder Sabine Lievens: ” Er werden een zestal ketels met elk ongeveer 800 liter chemicaliën aangetroffen. Deze producten kunnen dienen voor de aanmaak van amfetamines (speed), metamfetamine (crystal meth en XTC) en MDMA (vloeibare XTC).  Er werd ook nog 300 kilo aan grondstof, bestemd voor het produceren van MDMA gevonden. Voorts was er ook nog, gestockeerd in verschillende vaten, productieafval aanwezig.”

De civiele bescherming had meerdere dagen nodig om de loods te ontmantelen en de producten veilig af te voeren.

Er werd een 52-jarige uit Sint-Jans-Molenbeek opgepakt. Hij werd na verhoor voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding op verdenking van aanmaak van verdovende middelen in kader van een vereniging.

%d