SINT-PIETERS-LEEUW: – Het bestuur zet al geruime tijd in op verkeersveiligheid en dit onder andere door het invoeren van trajectcontroles. Vanaf 6 maart zullen ook de 4 laatste trajectcontroles van de lopende bestuursperiode operationeel zijn. Het gaat over:
› De Brusselbaan en de Pepingensesteenweg (70 km/u);
› Pedestraat en Ed. Rooselaersstraat (50 km/u).

De trajectcontrole in de Pedestraat kan echter pas geijkt worden nadat de weg geasfalteerd is. Om te kunnen asfalteren moet de minimumtemperatuur minstens 48 uren 6 graden of meer bedragen. Na de asfaltering kan de ijking van de ANPR-camera’s gebeuren, zodat ook dit traject snel operationeel wordt.

Jan Desmeth, burgemeester : “Inmiddels is het percentage overtreders op de andere trajecten verder gezakt naar 0,12 % van alle passanten. Een daling van 94 % van het aantal overtredingen omdat nu 99,88 % van alle passanten niet langer te snel rijdt. Onze doelstelling is inderdaad om liefst 0 euro aan GAS-boetes uit te schrijven. Het is de reden waarom wij onze trajectcontroles zo duidelijk mogelijk aanduiden.”

%d