SINT-PIETERS-LEEUW: – In de maand december investeert Vlaams minister Ben Weyts via AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, € 6,8 miljoen in scholenbouwprojecten in het vrij en gesubsidieerd onderwijs in Vlaams-Brabant. Op die manier werkt de minister mee aan de vernieuwing en modernisering van het schoolgebouwenpatrimonium in Vlaams-Brabant.

In Sint-Pieters-Leeuw renoveert Vrije Basisschool Don Bosco met € 2,1 miljoen voor 348 leerlingen het kloostergebouw tot een school en de aanleg en inrichting van een open en overdekte speelplaats en een fietsenberging.

Directeur, Luc Uylenbroeck: “Wij hebben net voor de vakantie een principe akkoord gekregen van Agion. Dat is dus inderdaad een goede zaak.
Wij zullen aanbesteden na de kerstvakantie en dan kan het project inderdaad verder. Wanneer de werrken effectief zullen starten is nog koffiedik kijken, maar mogelijk ergens tegen het einde van het schooljaar/begin volgend schooljaar. Dit hangt ook wat af van de aannemer en hoe snel deze kan starten.
Door de hoge kosten, we hebben de prijzen laten herbekijken, zal de turnzaal er in eerste instantie niet komen. De volledige renovatie van het gebouw tot schoolgebouw wel, maar de turnzaal zal uitgesteld worden tot wanneer de financiële mogelijkheden er zijn.

%d bloggers liken dit: