SINT-PIETERS-LEEUW: – In de Schockaertstraat zijn zowel woningen als bedrijven gevestigd. Jammer genoeg maken deze bedrijven te weinig gebruik van hun eigen terrein voor het parkeren van grote voertuigen en voor het laden en lossen. Dit zorgt wekelijks voor onveilige situaties en maakt de omgeving onaangenaam.

Jan Desmeth, burgemeester: “Het is aangewezen dat vrachtwagens laden en lossen op het eigen terrein van het bedrijf. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Dagelijks gebruiken deze vrachtwagens het voetpad om manoeuvres uit te voeren of blijven ze er op staan. Bovendien laden en lossen sommige vrachtwagens op straat, waardoor zij de in- en uitgang van woningen blokkeren. Deze toestanden zijn ontoelaatbaar.”

Daarom werden onlangs houten paaltjes geplaatst om voetgangers te beschermen en te verhinderen dat de vrachtwagens gebruik maken van het voetpad.

Er komt nu ook een parkeerverbod van 3 à 4 meter langsheen de ingangen van de bedrijven zodanig dat de vrachtwagens draaibewegingen kunnen maken zonder het voetpad te gebruiken.
We voorzien eveneens een ruimte voor de vrachtwagens van +- 22 meter ter hoogte van huisnummer 59 zodat ze, enkel op die plaats, de mogelijkheid hebben hun vrachtwagen te laden en/of te lossen als ze dit niet op eigen terrein kunnen doen.

Ten slotte wil de gemeente de bewoners maximaal de kans geven zich te parkeren. Daarom zal parkeren enkel toegelaten worden voor personenwagens.

Schepen van mobiliteit en verkeer, Olivier Huygens: “Een veilige, leefbare, kant-en-klare oplossing in een woongebied waar zich ook bedrijven bevinden is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben we onze voorstellen eerst grondig besproken met de buurt. We zijn er dan ook van overtuigd dat door het invoeren van deze maatregelen de stap is gezet naar een goede uitkomst voor zowel inwoners, vrachtwagenbestuurders en zwakke weggebruikers. “

2 comments

  1. Zou nog beter zijn alle bedrijven te verwijderen in een woonwijk. Gaston Deruyverstraat is ook een probleem, de grote vrachtwagens komen via de meibloemstraat en moeten daarna draaien om tot de bedrijven te geraken. En dat tussen twee scholen in, is een gevaar voor alle kinderen met de fiets. Bedrijven horen op industriezone of Bergensesteenweg.

  2. Hallo, Ik woon sinds enkele maanden in het assistentiegebouw Leeuweryck in de Priorijlaan 2. Bij het verlaten van de Priorijlaan is het zeer gevaarlijk daar de voorrang van rechts te nemen … veel voertuigen kennen blijkbaar die “straat/laan” niet …. met gevolg veel getoeter en plots remmen ….. Vertrekt men vanuit de Priorijlaan om naar links rijden is het zeer moeilijk om de wagens die van rechts komen op te merken …. parking van de wagens langs de baan. Valt hier iets te bespreken ? Dank bij voorbaat. Rita Locus

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: