SINT-PIETERS-LEEUW: – Aannemer Groenservice Marissen NV is in opdracht van de gemeente en Fluvius gestart met het ruimen van de baangrachten op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw.

• Oudenaken, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek zijn deze week aan de beurt.
• Volgende week starten dan de werkzaamheden in Sint-Pieters-Leeuw, Negenmanneke, Ruisbroek en Zuun.

Bart Keymolen, schepen van Waterbeheersing:  “Het grondig ruimen van grachten kadert in onze visie van ‘elke kubieke meter telt’ .
De doorsteken zullen ,waar nodig , ook geruimd worden. Echter waar mogelijk zal het bufferend vermogen van de gracht maximaal benut worden.
We streven er samen met Fluvius naar om de frequentie van het ruimen op te drijven zodat minimum elke 4 jaar de grachten een grondige beurt krijgen.”

Mochten de werken voor hinder zorgen, dan zal die miniem en van korte duur zijn.
In het totaal gaat het om 18 km grachten die geruimd moet worden. Deze grachten bevinden zich naast de openbare wegen en buurtwegen en zorgen voor de afwatering van het regenwater en het afvalwater in geval er geen riolering aanwezig is. Grachten bevatten meer bergingsruimte dan (riool)buizen. Dat zorgt ervoor dat plotse, grote hoeveelheden regenwater beter opgevangen worden. Baangrachten ruimen is daarom één van de belangrijkste preventieve maatregelen tegen wateroverlast.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder