BELGIË / SINT-PIETERS-LEEUW: – Eigenaar Makro vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan en zal hiervoor vandaag een verzoekschrift indienen bij de ondernemingsrechtbank.  Dat maakten ze bekend op een Bijzondere Ondernemingsraad.

Dit is een procedure onder toezicht van een rechter om de levensvatbare activiteiten af te splitsen en te verkopen en de rest stop te zetten. De rechter moet binnen de 15 dagen laten weten of hij ingaat op dat verzoek. Tot dan is de winkelketen beschermd tegen schuldeisers. Als de rechter het verzoek aanvaardt, gaat een onafhankelijk gerechtsmandataris actief op zoek naar overnemers voor de levensvatbare activiteiten.

De Belgische Makro- en Metrowinkels werden in juni nog overgenomen door vastgoedhandelaar Bronze Properties en GA Europe.
Makro Cash & Carry Belgium telt zeventien winkels: elf winkels van horecagroothandel Metro en zes vestigingen van supermarktketen Makro. Er werken in totaal zowat 2.000 mensen.

%d bloggers liken dit: