SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw organiseert van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 april 2022 voor de eerste keer “de Week van de Nostalgie”.

Tijdens deze week worden tal van activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom, maar in het bijzonder willen we de Leeuwse senioren bekoren. Via de Week van de Nostalgie zorgt de gemeente voor een gevarieerd aanbod. De lokale dienstencentra, die steeds veel activiteiten voor senioren organiseren, zijn de trekkers, samen met de dienst senioren.
Ook andere diensten, zoals onze vrijetijdsdiensten, steken een tandje bij tijdens deze week. Een breed scala aan activiteiten is het resultaat.
Zo kan er genoten worden van optredens van Garry Hagger en Bram en Lennert en de Corsari’s tijdens een Nostalgie TD.
Verder kan een mooie wandeling worden gemaakt en kan je in de digitale wereld stappen met een workshop WhatsApp.

Jan Desmeth, burgemeester en bevoegd voor Senioren: “De Week van de Nostalgie breidt de klassieke woensdagnamiddag-bijeenkomst uit naar een volledige week. De meest opvallende vernieuwing is een heuse TD op vrijdagavond in Laekelinde, met De Corsari’s met Roel Vanderstukken en Sara De Koster. Elke 60+ inwoner is er welkom. Deze nieuwe klassieker is vooral gericht op de nieuwe senioren, die misschien nog niet graag als “senior” worden aangesproken. Het is dan ook een klassieke staande fuif, maar wel voor “de swingende senior” met een cavabar in plaats van een koffiebar. Daarnaast hebben we blijvers omdat ze hun waarde hebben bewezen. We denken dan vooral aan de woensdagnamiddag bijeenkomst in de sporthal, waar we – dit jaar – twee optredens aanbieden, samen met koffie en een lekker gebakje. Bussen worden voorzien, met aandacht voor de minder mobiele senioren, zodat ook zij erbij kunnen zijn.”

De uitnodiging met het volledige programma voor deze Week van de Nostalgie valt in de loop van deze week in elke Leeuwse brievenbus. Alle info en inschrijvingsmogelijkheden zijn ook terug te vinden op www.sint-pieters-leeuw.be/wvdn.

%d bloggers liken dit: