SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw lanceert het concept Natuurbuur. Met dit initiatief wil het bestuur zoveel mogelijk inwoners groene oplossingen laten toepassen in tuin, aan balkon, gevel of dak.

Het concept Natuurbuur biedt steden en gemeenten een kant-en-klare interactieve online catalogus met groene oplossingen waarin ook lokale initiatieven en subsidies staan opgenomen.

Vlaanderen bestaat voor 9% uit tuinen dat is drie keer zoveel als de oppervlakte van de natuurgebieden. Tuinen kunnen dus een belangrijk rol spelen op het vlak van klimaat, waterschaarste, biodiversiteit en vergroening. Benieuwd hoe je tuin kan ingezet worden als wapen tegen hitte, droogte en wateroverlast? Ga aan de slag met handige doe-het-zelf maatregelen in Natuurbuur!

Met Natuurbuur lanceert onze gemeente online een interactieve ‘catalogus’ met groene oplossingen om toe te passen rondom je woning en in je tuin. Even doorklikken en je krijgt meteen een praktisch stappenplan mee, naast alle info over lokale reglementen en mogelijke financiële steun.
Krijg jij al kriebels om je in te zetten voor het klimaat? Neem een kijkje in de online catalogus (klik hier) en je bent klaar om eraan te beginnen.

Het initiatief van Natuurbuur past in de doelstellingen van het Lokaal Energie- en Klimaatpact waarvoor lokale besturen financiële steun krijgen van de Vlaamse regering.

%d bloggers liken dit: