SINT-PIETERS-LEEUW: – Donderdagavond ontving het gemeentebestuur Leeuwenaars met Oekraïense roots.


Burgemeester Jan Desmeth: “Het gesprek duurde anderhalf uur. Er werd heel wat informatie uitgewisseld. De vraag werd ook gesteld of zij willen helpen als “buddy” bij de begeleiding van hun gevluchte landgenoten, die in onze gemeente verblijven. Het was een warme en emotionele bijeenkomst.
Tegen eind volgende week zal gecommuniceerd worden hoe en waar een collectieve opvang zal georganiseerd worden. De begeleiding is minstens zo belangrijk!

Marleen De Kegel, schepen van lokaal mondiaal beleid en Volksgezondheid : “Ook onze gemeente maakt zich klaar voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne. Het was een hartverwarmende kennismaking met hier reeds meerdere jaren wonende Oekraïeners. Ook onze diensten van het sociaal huis en integratie waren aanwezig. Opnieuw staat hen een zware taak te wachten, nu corona nog maar amper voorbij is. Allemaal samen willen we er zijn om de mensen die het vreselijke oorlogsgeweld in hun land moeten ontvluchten opnieuw een onderkomen te geven en hen te begeleiden en ondersteunen om hier en hopelijk ook in hun vaderland hun leven opnieuw op te bouwen.

Zie ook ons artikel van 02/03/2022 – Crisisopvang Oekraïense vluchtelingen

%d bloggers liken dit: