VLEZENBEEK / TERNAT: – Gambaboer Eric De Muylder uit Ternat brouwt in samenwerking met creatief brouwer Raymond De Saegher van brouwerij 4Pajot uit Vlezenbeek een Gambabier. Om het bier die naam alle eer aan te doen, worden in het brouwproces ook effectief schaaldieren gebruikt.
2022-03-10-4Pajot-Raymond_Gamba-Bier
Over gamba’s kweken, kan je Eric De Muylder nog maar weinig leren. De knepen van het bier brouwen heeft hij echter niet onder de knie waardoor hij voor een klein zijproject van zijn gambaboerderij in Ternat aanklopte bij brouwerij 4Pajot uit Vlezenbeek. “Ik was op zoek naar een passend drankje dat geschonken kon worden tijdens het degusteren van mijn gamba’s”, zegt Eric. “Uiteindelijk kwam ik uit bij Raymond van 4Pajot brouwerij uit Vlezenbeek. Hij weet alles over brouwen en foodpairing.

Het resultaat van die samenwerking tussen Eric en Raymond is een hoppig, blond en fris Gambabier. Om het brouwsel die naam alle eer aan te doen, worden in het brouwproces ook effectief schaaldieren gebruikt. “Een gambasmaak zal je voor alle duidelijkheid niet terugvinden in het bier”, zegt Eric. “Maar bij het brouwproces komen echt wel schaaldieren te pas. De schaaltjes van de gamba’s worden gebruikt in het filterproces. In de serres van de kwekerij staat ook citroengras dat ik ooit meenam uit de Seychellen. Stengels van die plant zijn gebruikt en geven het brouwsel een extra frisse smaak”.

De gambaboer verkoopt het bier aan particulieren maar serveert het vooral ook aan groepen die een rondleiding krijgen op de boerderij.

Meer info over brouwerij 4Pajot: http://4pajot.be

%d bloggers liken dit: