BELGIË: – Experten oordelen dat niet langer wordt voldaan aan alle criteria voor het bestaan van een epidemische noodsituatie, zoals beschreven in de pandemiewet. Bijgevolg heeft het Parlement vandaag, na een unanieme stemming, beslist om de epidemische noodsituatie te beëindigen en de huidige toepassing pandemiewet te deactiveren.  

Toen we de pandemiewet publiceerden, waren de vooruitzichten positief. We hadden dan ook gehoopt de wet tijdens deze pandemie niet te moeten activeren. De realiteit bleek anders, en de epidemische noodsituatie werd in oktober 2021 afgekondigd”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. “Vandaag, meer dan vier maanden later, kunnen we dit hoofdstuk afsluiten. Ik ben blij dat het Parlement het einde van de epidemische noodsituatie heeft gestemd. We gaan met een goed gevoel de lente tegemoet.”

%d bloggers liken dit: