2020-12-07-eenwarmeleeuwsewenskaartSINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale dienstencentra sturen naar alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw een wenskaart om hen warme en prettige feestdagen toe te wensen. Alle inwoners ontvangen eveneens twee wenskaarten die zij zelf kunnen bezorgen aan buren die hun wensen en steun goed kunnen gebruiken. Als we met zijn allen de wenskaarten versturen, maken we samen van Sint-Pieters-Leeuw de ‘warmste’ gemeente!

De coronamaatregelen die sinds maart in meer of mindere mate van kracht zijn, hebben een serieuze impact op de sociale cohesie en het eenzaamheidsgevoel. Ouderen blijven de meest kwetsbare doelgroep omdat zij een beperkt netwerk hebben, maar ook jongeren voelen zich vaker alleen omdat sociale contacten wegvallen of bepaalde activiteiten niet meer mogen.

Binnen enkele weken vieren we Kerstmis, Nieuwjaar … feestdagen met de nadruk op ‘samenzijn’ en het ‘familiegevoel’. Maar dat kan juist zorgen voor een gevoel van eenzaamheid; zeker bij alleenstaanden. Meer nog dan andere jaren zullen veel mensen de feestdagen alleen moeten doorbrengen.

Soms kan een klein gebaar een grote waarde hebben; zoals een klassieke wenskaart met een warme boodschap.

De lokale dienstencentra sturen daarom naar alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw een wenskaart om hen warme en prettige feestdagen toe te wensen. Alle inwoners ontvangen eveneens twee wenskaarten die zij zelf kunnen bezorgen aan buren die hun wensen en steun goed kunnen gebruiken.

Als we met zijn allen de wenskaarten versturen, maken we samen van Sint-Pieters-Leeuw de ‘warmste’ gemeente!

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder