2020-11-24-Lindemans_spontanBasil_GingerGuezeVLEZENBEEK: – Brouwerij Lindemans viel vandaag 2 keer in de prijzen tijdens Brussels Beer Challenge 2020, een prestigieuze internationale bierwedstrijd.

Door de coronacrisis verloopt de prijsuitreiking van de 9de editie van de Brussels Beer Challenge gedurende een week online.
Vandaag werd oa de categorie “flavoured beer” uitgereikt in de subcategorie ” Herd & Spice” behaalde brouwerij Lindemans zilver met de SpontanBasil en brons met haar GingerGueuze.

De ‘Botanical Lambics’ van Lindemans is een reeks van oude gueuzes met een pittige twist van verse kruiden. In de categorie ‘Herb & Spice’ krijgt SpontanBasil (6% vol) een zilveren medaille. Dit meesterwerk van Lindemans en de Deense Mikkeler Brewery is een assemblage van op eik gerijpte 1 en 2 jaar oude lambiek verrijkt met verse basilicum. Het resultaat is een intrigerend en complex smakenpalet, afgerond met een droge fris-zurige afdronk.

De botanische GingerGueuze (6% vol) vervoegt het rijtje met brons. Deze eigenzinnige Oude Gueuze combineert 1 tot 3 jaar oude lambiek gerijpt in eiken foeders met verse Thaise gember.

Meer info: www.brusselsbeerchallenge.com

UPDATE 26/11/2020: Lindemans Oude Gueuze behaalt zilver op Brussels Beer Challenge

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder