SINT-PIETERS-LEEUW: – Na een tweedaagse opleiding “Respectus Panis” werd een slot academische zitting gehouden in het gemeentehuis van onze gemeente.
Guido Devillé adviseur bakkerij bij Alimento wou op een waardevolle manier zijn carrière afsluiten. Daarom werden naast Les Ambassadeurs du pain ook de twee voorzitters van de bakkerij federatie, Afgevaardigde raas van bestuur Alimento, Aspirant Baker en Les Ambassadeurs du pain.be uitgenodigd.


Burgemeester Luc Deconinck had het in zijn welkomstgroeten over het belang van het bakkersberoep. Ook dat via Guido de Merselborre reeds enkele jaren de plaats is waar internationale opleiding doorgaan. De samenwerking tussen Alimento, Aspirant Baker is dan ook voor onze gemeente een mooie samenwerking.

Denoncain, de voorzitter van de Waalse federatie had het over de passie, werkkracht voor het bakkersvak. De vele opleidingen voor jongeren zijn dan ook een meerwaarde.
Eddy Van Damme Voorzitter van de Vlaamse federatie vulde aan met “Guido is een begrip in de bakkerij wereld”. Zijn opvolger zal uit zijn pijp moeten komen om dit te overtreffen. Bruno Kuylen sprak vol lof over het werk dat Guido gedaan heeft tijdens de twaalf jaar bij Alimento. Het creëren van een opleidingscentrum was dan ook de kers op de taart.
Nieuwe voorzitter van Aspirant baker dankte de stichters van Aspirant Baker voor de voorbije 15 jaar, hij zal nu met een nieuwe jonge ploeg verder werken aan de missie van deze organisatie. Promotie voor het beroep. Hij rekent daarbij op de steun van het oude bestuur.

Tijdens de academische zitting werd ook Les ambassadeurs du pain boven de doopvont gehouden. Dominique Planchot, voorzitter van Les ambassadeurs du pain sprak ook zijn waardering uit tegenover Guido. Tevens werden een aantal Belgische bakkers officieel lid van deze organisatie.

Als afsluiter had Guido een woordje van dank aan de mensen die zijn carrière vorm gaven. Vooral zijn vrouw en daarnaast nog enkele mensen.
De avond werd afgesloten met een receptie samen met nog enkele leden van de gemeenteraad.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: