2020-01-18-signalisatieplan-Kerkstraat-P.Cornelisstraat deel wegenis-1RUISBROEK: – Tot 27 maart 2020 wordt in Ruisbroek het kruispunt tussen de Kerkstraat en de P. Cornelisstraat heraangelegd. Deze wegenwerken kaderen in samenwerking met het project van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

De hoofdweg wordt uitgevoerd met asfalt en het kruispunt met een betonverharding. De parkeerstroken worden aangelegd met kleinschalige betonelementen (klinkers) en afgebakend met groenvoorzieningen. Ook de voetpaden worden vernieuwd. Het ontwerp voorziet de aanleg van volwaardige en comfortabele voetpaden.

De doorgang langs de Kerkstraat wordt ter hoogte van de P Cornelisstraat onderbroken. Om de bewoners toegang te bieden tot hun woning zal de éénrichtingsstraat tijdelijk opgeheven worden in de Kerkstraat. Ook in het deel van de P Cornelisstraat tussen de Kerkstraat en Jan Ruusbroeckstraat zal de éénrichtingsstraat tijdelijk opgeheven worden.


De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting realiseerde op de hoek van de P. Cornelisstraat – Kerkstraat 24 huurappartementen waaronder 6 Vlabinvest-appartementen. De 6 appartementen situeren zich in de Pieter Cornelisstraat onder één gebouw, toegankelijk met een lift. Parkeerplaatsen zijn voorzien in het binnenplein.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder