SINT-PIETERS-LEEUW: – Maandagavond waren een vijftigtal buurtbewoners aanwezig in het gemeentehuis voor de derde infoavond over de eerste fase van de wegenwerken Galgstraat tussen de Lotstraat en de Europalaan en de werken aan het kruispunt van ‘t Pauwke.
2019-04-29-infoavond-Galgstraat-Pauwke_01
Verneem hoe de werken gaan verlopen in onderstaande video:


Fase 1a Galgstraat – tussen rotonde Lotstraat en kruispunt Pauwke –> 6 mei – 30 september 2019
Doel project:
– Aanleg van comfortabele fietspaden aan beide kanten van de rijbaan en die passen binnen het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.
– Veilige en comfortabele aansluitingen van dwarsende fietsroutes.
– Verkeersveilige kruispunten met een vlotte verkeersafwikkeling.
– Rijwegverharding in asfalt i.p.v. beton = comfort omwonenden (excl. kruispunt Pauwke)


Fase 1b kruispunt Pauwke –> 17 juni – 1 september 2019. (incl. vakantiemaanden)
– Extra linksafslagstrook in Europalaan
– Kruispunt Pauwke in betonverharding
– Dynamische verkeerslichtenregeling
Dynamische verkeerslichten
Doel: Maximaliseren van capaciteit / Hoge mate van detectie (lussen, radars, drukknop…)
Regeling start vanuit alles-rood-fase: geen detectie = alles rood
wat tijdens rustige momenten er voor zorgt dat verliestijden het laagst blijven

Deze slideshow vereist JavaScript.

1 comment

  1. De gemeente is niet geïnteresseerd in zijn burgers maar wel voor de subsidies die ze krijgen voor de werken aan de galgstraat…er gaan immers maar 11 parkeerplaatsen zijn ter hoogte van boekhandel Guy Gazet …in de lotstraat en Eduard rooselaers straat zijn overal mooie parkeerplaatsen aangelegd over de ganse breedte van de straat terwijl iedereen er een garage heeft en in de lotstraat bij na geen huizen staan!!! Natuurlijk gaat u me antwoorden dat die er zijn voor t voetbal SK Leeuw en ons mooie colomapark…wel t is voor iedereen behalve voor de bewoners van de galgstraat…en die fietspaden…voor de weinigen die er rijden en dan nog op de straat…proficiat om ons te vergeten en we onze auto zullen moeten parkeren in de omliggende straten want 11 parkeerplaatsen (met nog een boekhandel waar de klanten zullen we blijven omdat er geen parkeerplaatsen meer zullen zijn!!!) Zijn ronduit veel te weinig… schandalig maar wat kan de kleine man eraan doen… vergaderingen plannen waar we toch niks te zeggen hebben want t is allemaal al beslist door jullie!!!puur tijdverlies…kortom er is aan alles gedacht behalve aan ons!!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: