SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de eigenlijke herinrichting van de kruispunten Bergensesteenweg [N6] met Georges Wittouckstraat en Olmenlaan kan beginnen, moet Eandis nog leidingen verplaatsen en vernieuwen. Eandis had aanvankelijk deze werken voor begin 2019 gepland, maar dat blijkt niet mogelijk.

Jeroen Tiebout, Kabinetschef Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts: “We hebben vorige week contact gehad met Eandis i.v.m. de verplaatsingen die zij moeten uitvoeren. Zij zullen ten vroegste in juni 2019 kunnen beginnen. De feitelijke werken voor de herinrichting van de kruispunten Georges Wittouckstraat en Olmenlaan zullen dus ten vroegste dit najaar kunnen starten.


Het lichtengeregeld kruispunt Georges Wittouckstraat met de Bergensesteenweg [N6] en het kruispunt met de Olmenlaan worden beiden compacter, waardoor de zichtbaarheid voor iedere weggebruiker verbetert. Door de aanleg van verhoogde fietspaden en verschillende middeneilanden langs beide kanten worden er rustpunten en veilige oversteken voor fiets- en voetgangers gecreƫerd.

Agentschap Wegen en Verkeer:”Aan het lichtengeregeld kruispunt komt er voor de fietsers en voetgangers een verkeerslicht met drukknop.
Op die plaatsen waar fietsers voorrang hebben op het autoverkeer, schilderen we de fietspaden rood, zodat de fietser daar extra zichtbaar is.
2019-01-29-nieuw plan 2 kruispunten met n6_g_ wittouck en olmenlaan


Alle overige info (waar, soort werken) staat op de website: wegenenverkeer.be

Zie ook ons eerder gepubliceerd artikel:
10/06/2018 – Herinrichting 2 kruispunten N6 met Georges Wittouckstraat en Olmenlaan najaar 2018 – 2020
29/05/2018 – voorbereidingen herinrichting kruispunt Bergensesteenweg Wittoucktstraat begonnen

1 comment

  1. Echt een schande, ze lopen nu al twee jaar achter op schema.
    Ze waren in mei 2018 begonnen na dat een parlementaire vraag gekomen was.
    En dan werd alles gestopt en gingen de nutsvoorzieningswerken starten in najaar 2018, nadien veranderde dat voorjaar 2019 en nu is het al najaar 2019…wat is er daar toch aan de hand? waarom is er niets gebeurd gedurende 7 maanden? De heleboel was voorzien om te starten begin 2017 (zeiden ze in 2014 toen de zwarte kruispuntenlijst werd opgesteld) Nu ziet het er eerder naar uit dat het voor 2020 zal worden (6 jaar tijd)

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder