Politie_Politiezone_Zennevallei_PZSINT-PIETERS-LEEUW: – Twee politie-inspecteurs van de Politiezone Zennevallei zijn voor één en twee dagen werkonbekwaam bij het arresteren van een drugs gebruiker.

Afgelopen nacht omstreeks 4 uur werd de aandacht getrokken van een politieploeg toen een wagen zonder lichten door de straten reed. Na enige observatie merkten de inspecteurs op dat het voertuig zwalpte over de baan en dat de richtingaanwijzer de hele tijd bleef pinken zonder verder manoeuvre. De inspecteurs besloten om het voertuig uit het verkeer te halen en om uitleg te vragen. Maar zowel de bestuurder als de inzittenden reageerden zeer agressief. Zonder enige reden stapte de passagier
uit en lanceerde verschillende ongepaste uitspraken en agressieve bewegingen. De bestuurder liet ondertussen de drie dames die op de achterbank zaten uitstappen. Ook zij stelden zich zeer dreigend en verbaal agressief op. Ze riepen en tierden en maakten fysiek agressieve gebaren. Vervolgens namen zij de vlucht.

Alleen de bestuurder bleef achter en uitte zich verder op zeer agressieve wijze. De jongeman bleek niet bij volle verstand en wekte een zeer bezeten indruk. De inspecteurs maanden de man verschillende malen aan om te kalmeren, maar de man had hier geen oor naar. De man poogde zelf nog om weg te rijden met het voertuig. Daarop besloten de inspecteurs om de man staande te houden. Echter verliep dit niet zonder slag en stoot. Er werden dwangmiddelen gebruikt, maar zonder enig effect. Later bleek dat de bestuurder danig onder invloed was van drugs, dat niets indruk maakte. De man deelde verschillende vuistslagen toe en probeerde te vluchten. Net op tijd kwam een tweede ploeg aanzetten en kon de man uiteindelijk worden gestopt en geboeid. De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis voor controle en later opgesloten in de cel in afwachting van zijn verhoor. Blijkt dat deze geen ongekende is voor het gerecht. De man zal nu worden gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank van Brussel op 30 mei 2018.

Verontrustend
De politie-inspecteurs die betrokken waren bij het gevecht zijn voor één en twee dagen werkonbekwaam. Zij kregen verschillende vuistslagen in het aangezicht en kwamen ook ten val tijdens dit gebeuren.

Korpschef Mark Crispel van de politiezone Zennevallei maakt zich ongerust over het wilde en blinde geweld dat door sommige burgers op de politie wordt botgevierd. “Ik zal verder inzetten op een goede training van de politiemensen om hier mee om te gaan. De politie moet slagkrachtig zijn en er staan.”

Het is verontrustend dat dergelijk geweld wordt gebruikt tegen politie. In dit geval speelde drugs een grote rol. Deze kunnen enorm gevaarlijk zijn en hebben een sterke invloed op het functioneren van de persoon. Drugs zijn vaak ook een aanleiding om andere inbreuken te plegen. De politie zet daarom extra in op dit fenomeen dat behoort tot één van de prioriteiten van de zone. Zo is er verhoogde aandacht door onze ploegen, zijn er regelmatige controles en is er een specifieke aanpak uitgewerkt.
Heb je vragen over drugs? Ga naar de website www.druglijn.be.

%d bloggers liken dit: