Politie_Politiezone-ZennevalleiSINT-PIETERS-LEEUW: – Politiezone Zennevallei laat 20 honden in Sint-Pieters-Leeuw in beslag nemen.

De lokale politie kreeg via een organisatie die opkomt voor dierenwelzijn een tip over een vermoeden van dierenmishandeling.

De referentiepersoon dierenwelzijn van de lokale politieZennevallei ging samen met een tweede inspecteur op huisbezoek om zich te vergewissen van de  situatie en de juiste leefomstandigheden van de dieren.

Ter plaatse werden verschillende honden aangetroffen. Deze zaten opgesloten in verschillende benchen, al dan niet op elkaar gestapeld. Enkele honden liepen ook vrij rond in hun eigen uitwerpselen en urine in afgemaakte ruimten verspreid over de hele woning. De geur was zeer indringend. Er was geen daglicht, noch verluchting voorzien voor de dieren. De papieren bleken ook niet in orde. Voeding en water waren wel voorzien, maar de leefomstandigheden waren erbarmelijk.

Na contact name met het Departement omgeving, afdeling dierenwelzijn werden in totaal 20 hondenin beslag genomen en overgebracht naar het dierenasiel Veeweyde, één van de partners van de politiezone Zennevallei. De honden worden ter adoptie geplaatst. De bewoners van de woning werden uitgenodigd voor verder verhoor.

Dierenliefde kan snel omslaan in dierenleed
Een dier in huis halen is leuk, maar heb je er wel goed over nagedacht?” www.huisdierinfo.be.
Wanneer je een hond in huis haalt, hou je best rekening met verschillende factoren . Heb je voldoende plaats, kan het dier buiten, heb je voldoende budget? Weet ook dat de nodige documenten nodig zijn en dieren regelmatig een bezoek aan de veearts moeten brengen voor controles en vaccinaties. Hou het aantal huisdieren best ook beperkt. Zo kan je steeds de nodige tijden zorg besteden aan het dier. Denk dus goed na voor je een huisdier in huis haalt!
Meer info: www.lne.be/dierenwelzijn

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder