VLEZENBEEK: – Vandaag organiseerde de KWB afdeling Vlezenbeek de “Nationale Wandeldag van KWB” falos sport+ wandelcriterium. De doorwinterde stappers en wandelaars waren op de afspraak, families lieten het door de kou, zo’n 1°C vandaag, wat afweten maar toch daagden er in totaal 1033 wandelaars op om door het glooiende landschap van het Pajottenland te wandelen.


De organisatoren zorgden dat iedereen aan zijn trekken kwam om een mooie wandeling te maken van 3,7 km, 7,3 km, 12,9 km, 18,7 km of de 21,3 km.
De langste wandeling liep door het kasteeldomein van Gaasbeek, langs bouwerij Lindemans en ook langs de ‘Witse-boom’ – waar de commissaris uit de gelijknamige televisiereeks zich regelmatig kwam bezinnen – stond langs het parcours. Ook de hernieuwde meanders van de Zuunbeek waren de moeite waard om te zien. Opmerkelijk onderweg was dikwijls dat men op een landweg in de natuur liep maar in de verte de skyline van de grootstad Brussel zag.

Voor de rustplaatsen onderweg kreeg KWB Vlezenbeek de hulp van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan, de Landelijke Gilde van Oudenaken en de Hoebelfeesten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder