VLEZENBEEK: – Om 10 uur opende Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block de ‘Dag van de Zorg’ in Revalidatieziekenhuis Inkendaal.
Ze dankte voor de uitnodiging prees de zorgverleners, vrijwilligers en de directie voor de prachtige werking in Inkendaal.

2018-03-18-Inkendaal_dagvandezorg (6)
Onze fotograaf volgde op een rondleiding de jonge patiënte Freekje Van Schuylenbergh, aka Mevrouw Lef (Zie reportage iedereen beroemd in 2016 – klik hier). Op 1 januari 2015 kreeg Freekje een beroerte.  Het locked-in syndroom nam de volledige controle over Freekjes lichaam. Met ingrijpende gevolgen, want plots kon ze niets meer. Haar leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Maar, bijna dag op dag, drie jaar later verbaast Mevrouw Lef ‘de hele wereld’. Ze woont nu sinds een jaar thuis en mits hulp van verschillende mensen lukt het haar. Ze verbleef 2 jaar in Inkendaal . We volgden haar bij de kinesist. En bij het valparcours waar de bezoekers eens konden testen hoe het voelt als je beperkt bent in je omgang.
Zij heeft nu ook een eigen webwinkel LEF gemaakt waar ze alle praktische artikelen voor rolstoelpatiënten verkoopt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bezoekers konden vandaag een kijkje nemen op 4 parcours:
Zo was er het zorgprogramma NAH volwassenen, Zorgprogramma chronisch neurologische aandoeningen volwassenen, zorgprogramma locomotorisch volwassenen en zorgprogramma kinderrevalidatie.
Wie het wou kon ook een blik achter de schermen van het revalidatieziekenhuis werpen zo ging men langs bij de keuken, linnenkamer, de werkplaats van de technische dienst en de technische ruimtes. Men kon zelf een kijkje nemen onder het zwembad.

De “dromen” van Inkendaal zoeken sponsors

De Dwaaltuin
Op dienst 100 verblijven volwassenen met een Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH)die zich in een verwardheidstoestand bevinden. Naast de klassieke neuro-motorische revalidatie bieden we hen ook specifieke cognitieve en gedragsrevalidatie gericht op oriëntatie in tijd, ruimte en persoon aan. Typische kenmerken van onze patiënten zoals onrust en angst kunnen via een tuin positief bëinvloed worden.
De inrichting van de dwaaltuin is erop ingericht dat de patiënten er op een veilige manier zelfstandig gebruik van kunnen maken en zelf kunnen kiezen wat ze er willen doen. Deze dwaaltuin is afgesloten van de rest van het park, maar wel direct verbonden met hun zorgeenheid en zal overdag steeds toegankelijk zijn; zo kunnen patiënten met wegloopgedrag zonder problemen gecontroleerd naar buiten.

Met uw hulp kan revalidatieziekenhuis Inkendaal dit project realiseren.
Zowel particulieren als bedrijven kunnen ons steunen met een gift rechtstreeks op het rekeningnummer van Inkendaal BE25 7341 8422 0082 met vermelding Dwaaltuin project

Word ook sponsor van Inkendaal Dierbaar project… DierenThuis
Samen met onze patiënten dromen we van een plekje waar ze met regelmaat hun huisdier kunnen ontmoeten. Een bezoekje van hun lievelingsdier kan de patient afleiding bezorgen en troost bieden gedurende de lange revalidatieperiode. Onderzoek wijst uit dat de aanwezigheid van een dier in de zorg: tot meer beweging leidt, depressieve gevoelens vermindert en de moraal positief beïnvloedt, interactie tussen patiPënten stimuleert, het stressniveau verlaagt en de algemene gezondheid verbetert (minder pijn, verlagen bloeddruk). (T)huisdieren ontvangen, kan wettelijk gezien enkel in een ruimte los van het ziekenhuis. Daarom zouden we graag een speciaal plaatsje creëren, waar het aangenaam vertoeven is en waar onze patiënten ten volle kunnen genieten van dit voor hen zo belangrijk bezoek.

Annick Segal (Rosa uit thuis): ” Ik wil van dit geweldige project graag meter zijn. Ik hou heel veel van dieren. Als ik ooit mijn thuisomgeving moet verlaten, wil ik mijn dieren kunnen meenemen“.

Met uw hulp kan revalidatieziekenhuis Inkendaal dit project realiseren.
Zowel particulieren als bedrijven kunnen ons steunen met een gift rechtstreeks op het rekeningnummer van Inkendaal BE25 7341 8422 0082 met vermelding DierenThuis project

Revalidatieziekenhuis Inkendaal, Koninklijke Instelling vzw, Inkendaalstraat 1 te Vlezenbeek www.inkendaal.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder