SINT-PIETERS-LEEUW: – De BinckBank Tour trekt ook in 2018 weer dwars door Nederland en België. De enige UCI WorldTour wielerronde in de Lage Landen gaat op maandag 13 augustus in Nederland van start. Op zondag 19 augustus kennen we in het Belgische Geraardsbergen de opvolger van Tom Dumoulin.

Op vrijdag 17 augustus 2018 is Sint-Pieters-Leeuw de startlocatie voor de 5de etappe van Leeuw door het Pajottenland naar  Lanaken.


De kick-off van de veertiende BinckBank Tour (vroegere Eneco Tour) is dit jaar in Bolsward, een van de Friese ‘elfsteden’. Daar vindt op zondag 12 augustus de ploegenpresentatie plaats. Net als twee jaar geleden verwachten we een sfeervolle intocht van de ploegen en renners in bootjes op weg naar het podium.

Bolsward is ook de aankomstplaats van de openingsrit, die op maandag met een ‘Grand Départ’ in Heerenveen start en door het vlakke Friesland langs enkele van de beroemde Elfstedentocht-gemeentes loopt. Een dag later mogen de tijdrijders zich klaarmaken voor een korte, maar krachtige tijdrit van 13 kilometer in en om Venray met start en aankomst in het hart van de Nederlands Limburgse stad.

Op woensdag 15 augustus trekt het peloton naar België. Vanuit startplaats Aalter gaat de rit naar Antwerpen waar de renners een stuk van het parcours van het Belgisch kampioenschap van 2017 wacht. Blankenberge – Ardooie, op donderdag, is een klassieker in de BinckBank Tour. Vorig jaar was wereldkampioen Peter Sagan er de winnaar, in het recente verleden wisten André Greipel en Tom Boonen de winst op te eisen. Op vrijdag doorkruist het peloton België vanuit Sint-Pieters-Leeuw in het Pajottenland tot in Lanaken.


Voor het slotweekend trekt de grootste wielerronde van de Lage Landen de heuvels in. Op zaterdag verbindt de rit Riemst – Sittard-Geleen Belgisch met Nederlands Limburg. Onderweg liggen de bekende pittige hellingen en de aankomst is in het Tom Dumoulin Bike Park. ‘s Zondags start het peloton aan de prachtige Lacs de l’Eau d’Heure en gaat de finale over de legendarische Muur, Bosberg en Denderoordberg met een spectaculaire finish op de Vesten. Daar liet Jasper Stuyven vorig jaar iedereen achter zich en stelde Tom Dumoulin zijn eindzege en winst van de groene BinckBank-leiderstrui veilig, voor toppers als Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Lars Boom en Philippe Gilbert.

Het parcours staat ook nu weer helemaal in het teken van onze filosofie: een perfecte rittenwedstrijd aanbieden voor de echte ‘klassieke’ renner“, verduidelijkt Nick Van Den Bosch van organisator Golazo. “Als we naar de uitslagen van de voorbije jaren kijken zijn we daar ieder jaar weer in geslaagd. Vooral in het slotweekend kunnen de toppers van het klassieke voorjaar hun stempel op de wedstrijd drukken. Met de Binck Gouden Kilometer zorgen we er bovendien voor dat in elke rit de koers op 20 kilometer van de streep al losbarst. Ook dit jaar kijken we weer uit naar een tour vol verrassingen.”
Alle informatie over ritten en de Tour vindt u op de officiële website.

Zie ook artikels:
16/08/15 – duizenden mensen komen kijken naar start Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw
22/09/16 – Peter Sagan wint 4de rit Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw – fotoreportage

%d bloggers liken dit: