SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw was vandaag de aankomstplaats van de vierde etappe van de Eneco Tour. En met 202 km was dit ook de langste rit uit deze ronde.
Peter Sagan, Wereld-en Europees kampioen, heeft na de derde ook de vierde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Slovaak was in een Brabantse Pijl-achtige finale net sneller dan André Greipel. Sagan mag morgen als leider aan de ploegentijdrit beginnen.


Ritverslag
Vrij snel ontsnapten twee renners uit het peloton: Brian Van Goethem en Mark Mc Nally. Zij kregen na een half uur het gezelschap van Bert Van Lerberghe en Sjoerd van Ginneken. Samen diepten ze kloof uit van 5 minuten.
In het peloton moest Tom Boonen intussen noodgedwongen opgeven nadat hij betrokken raakte bij een ongeval. Maar de verwondingen lijken al bij al goed mee te vallen.
Nog voor het ingaan van de plaatselijke rondes was het verhaal van koplopers Van Lerberghe, Van Ginneken, Van Goethem en McNally al geschreven. Van Lerberghe kon dankzij zijn vlucht zijn zwart-groene leiderstrui voor de strijdlust verstevigen.

De dubbele passage over de Alsemberg en Bruine Put zorgde voor heel wat nervositeit in het peloton. Velen waren geroepen om in het offensief te trekken, maar enkel het Astana-duo Grivko en Groezdev waren uitverkoren. Ondanks een verwoede achtervolging van het koningskoppel Martin-Dumoulin hielden de twee Astana’s stand tot voorbij de Gouden Kilometer. Grivko sprokkelde op de Bruine Put 9 bonificatieseconden.
De massasprint kon niet meer vermeden worden, ook al gooide Stuyven nog zijn hoed tevergeefs in de ring.

Op de Pepingsesteenweg aan de Brabantpoort werd gesprint voor de zege en het was Sagan die het haalde met een bandbreedte voorsprong op Greipel.
Door de zege en de bijhorende tien bonificatieseconden neemt Sagan de leiderstrui over van Rohan Dennis. De Australiër volgt nu op 7 seconden van de Slowaak.

Top 3 rituitslag
1 Peter Sagan
2 André Greipel
3 Alexander Kristoff

Top 3 algemeen klassement na rit 4
1 Peter Sagan 13u17’29”
2 Rohan Dennis +7″
3 Jos van Emden +12″

Ik was niet zeker of ik gewonnen had“, vertelde Peter Sagan na zijn nipte sprintzege tegen André Greipel in de Eneco Tour met aankomst in Sint-Pieters-Leeuw.
André kwam heel snel, maar ik hield nog net stand. Het was een zware sprint met tegenwind. Timing en positionering waren cruciaal. Ik was helemaal niet zeker of ik wel gewonnen had en wachtte op de bevestiging in mijn oortje. De sprint was hevig. Ik had wat problemen met Démare, maar ik denk niet dat ik iets fout deed. Ik reed mijn lijn, meer niet. Zo’n dingen gebeuren in de spurt.”

Een dag aan de aankomstzone in een foto-dia-show van 144 foto’s.
Het laden ervan kan even duren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: