SINT-PIETERS-LEEUW: – Donderdagmiddag stonden ruim 180 kinderen van de 6de leerjaren van de Leeuwe scholen met hun fiets aan de start van de Eneco KidsRide in Sint Pieters Leeuw.


Aangekleed met rode KidsRide-shirts die zij van Eneco kregen voor hun race en uiteraard allemaal met een helm op. Om 13.30 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven waarna alle kinderen op de pedalen gingen. Dat ging onder leiding van Nederlands voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel en Felice Dekens, die dit jaar voor de vijfde maal optreedt als miss Eneco Tour. Na een zware race met daarin een beklimming kwamen de kinderen in de buurt van de finish op de Pepingensesteenweg waar ze in een langgerekt lint over de streep gingen. Uiteraard werden de fietsende Kids aangemoedigd door de vele supporters achter de reclameborden.
Alle kinderen vermaakten zich met het fietsen, maar ook in een speciale ruimte (Kidsarea) waar ze voor en na de rit allerlei fietsspellen konden doen. Zij kregen daar van Leontien als beloning voor hun deelname een speciale medaille ter herinnering.

2016-09-22-enecotour_sint-pieters-leeuw-167Enkele gelukkigen mochten na de rit van de profs met ritwinnaar, Wereld- en Europees kampioen Peter Sagan op de foto.

De KidsRide in Sint Pieters Leeuw is de vierde in een reeks. In alle Nederlandse en Belgische finishlocaties van de Eneco Tour worden deze week KidsRides georganiseerd. Na Ardooie is er donderdag een KidsRide in Sint Pieters Leeuw.
Eneco organiseert de KidsRide bij de Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen en te stimuleren om wat vaker de fiets te pakken.

Het laden van onderstaande Foto-dia-show kan even duren (59 foto’s)

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: