2014-07-15-kleedkamers-kantine_KV-ZuunZUUN: – Zaterdag 11 november in de namiddag was de kantinehoudster van KV Zuun slachtoffer aan een hartstilstand. Dank zij het deskundig ingrijpen van mensen van het bezoekende BOKA team en het ter beschikking hebben van een eigen automatische externe defibrillator (AED) bij KV Zuun is het leven gered van de medewerkster.

Hugo Wauters, Voorzitter KV Zuun: “Gevolg aan enkele noodlottig aflopende hartfalens vorig seizoen op andere voetbalpleinen heb ik voorgesteld een AED toestel in eigen clubbeheer te plaatsen met de hoop het nooit te moeten gebruiken. Gelukkig stond het er!


AED_logoWat is een AED?
Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

2016-03-03-Reanimeren-en-defibrilleren (20)Gratis AED cursussen van Rode Kruis afd Sint-Pieters-Leeuw
Dit najaar organiseert het Rode Kruis afdeling Sint-Pieters-Leeuw gratis nieuwe AED cursussen telkens op een woensdagavond om 19.00 uur.
– woensdag 22 november 2017
– woensdag 13 december 2017
Locatie: Site Brabantpoort – Lokaal Rode Kruis – Pepingsesteenweg 250.02
Meer info via 0470/213 515
Geïnteresseerd in een opleiding?
Schrijf je snel in via de website van het Rode Kruis. ( tik Sint-Pieters-Leeuw in)

%d bloggers liken dit: