SINT-PIETERS-LEEUW: – “Het Vlaams Handboogschuttersverbond (V.H.V.) en de gilden van Esquelbecq, Steenvoorde en Wormhout (Frankrijk) hebben intussen al enkele decennia de traditie om ieder jaar elkaar uit te dagen om te zien wie van beide verbonden de beste schutters in de rangen mag tellen. Dit jaar was de Sint-Sebastiaansgilde van Sint-Pieters-Leeuw (www.sintsebastiaan.be) gastheer voor dit treffen dat deze keer door het Vlaams Handboogschuttersverbond werd georganiseerd.


Meer dan honderd schutters waren in de voormiddag present om met de traditionele boog met elkaar te kampen.
In de namiddag was er dan een klassieke schieting op kleurrijke vogels.

Het Vlaams Handboogschuttersverbond is een verbond van verschillende Vlaamse gilden die zich ertoe verbonden hebben om enkel met de traditionele boog en zonder hulpmiddelen (geen katrollen, geen vizier, …) te schieten op de staande wip.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Na een spannende wedstrijd won Frankrijk van het Vlaams Handboogschuttersverbond door in het laatst schot de kalle te schieten. Frankrijk stond op dat moment één put achter, maar won dus uiteindelijk met één punt verschil. Nadien volgde de ceremonie waarbij prijzen werden uitgereikt en geschenken werden uitgewisseld. Nadien was er varken aan het spit voorzien om de hongerigen te spijzen en volgde er nog een namiddagschieting onder een stralende zon.