RUISBROEK: – In de Onze-Lieve-Vrouw en Jan Ruusbroeckerk heeft de gratis te bezoeken’Expo Fabrieksburen, Industrie in de Zennevallei’ plaats.


Het project ‘Fabrieksburen: Industrie in de Zennevallei’ handelt over de industrie die in de Zennevallei op gang kwam vanaf 1800. Het project wil het industrieel verleden van Drogenbos, Halle, Huizingen en Ruisbroek in beeld brengen. De tentoonstelling van dit project is nu te bezoeken in de Onze-Lieve-Vrouw en Jan Ruusbroeckerk in ruisbroek en is gebaseerd op archiefonderzoek en mondelinge getuigenissen. In de tentoonstelling leer je het verhaal van de fabrieken langs de Zenne en het kanaal kennen, maar ook van de arbeiders, buurtbewoners of familieleden die de fabrieken een gezicht gaven.

Kom de expo fabrieksburen nog bezoeken in de kerk van Ruisbroek. De toegang is gratis.
Zondag 24 september 2017 van 10u30 tot 18u
Zaterdag 30 september 2017 van 10u tot 18u
Zondag 1 oktober 2017 van 10u30 tot 18u

%d bloggers liken dit: