ZUUN: – Vandaag is het de jaarlijkse Wereld Alzheimerdag. De Leeuwse Lokale Dienstencentra en Woonzorgcentrum willen in onze gemeente de ziekte Alzheimer, en ruimer gezien dementie, nog eens extra onder de aandacht brengen van de Leeuwse bevolking.
2017-09-21-Wereld-Alzheimerdag (10)
WZC Zilverlinde organiseerde daarom vandaag een zintuigenwandeling van 2 of 5 km. Tijdens de wandeling vanuit Zilverlinde/Meander ging men via Zonnig Leven naar de vijver in Zuun en onderweg kon men de natuur zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Een prikkeling van de 5 zintuigen. Iedereen was welkom om mee te wandelen maar specifieke aandacht ging uit naar ouderen die enkel nog met begeleiding dergelijke wandeling kunnen maken.

Verder werd er tgv Wereld Alzheimerdag op verschillende locaties snoep verkocht ten voordele van de Alzheimerliga.
Alle bewoners van het woonzorgcentrum en alle klanten van de dienstcentra eten vandaag op Alzheimerdag op een place-mat met de slogan “Als Alzheimer toeslaat…dan vergeten wij jou niet!”

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: