NEGENMANNEKE: – Ook basisschool de Groen Parel doet mee met de “week van de mobiliteit”. Vandaag werden alle ouders en leerlingen aangemoedigd om te voet of met de fiets naar school te komen.


Heel wat blije gezichten van de leerlingen van het 5de leerjaar in de Albert Van Cotthemstraat. Ter hoogte van hun school was de straat verkeersvrij gemaakt waardoor ze op straat konden rolschaatsen, skateboarden, steppen en fietsen. En als er dan al eens een ketting van een fiets viel was er wijkinspecteur David die ter hulp snelde.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Lien Bomon, Directeur BS De Groene Parel: “De juffen, meesters genoten van de vele lachende gezichtjes van leerlingen. Ook onze leerlingen vonden deze ervaring heel fijn!
Op het einde van deze ‘zonnige’ en ‘milieuvriendelijke’ dag werden onze leerlingen door de gemeente getrakteerd op een heerlijk ijsje. Ook de ouders konden mee genieten van deze traktatie.

We gaan zeker nog een stapje verder en zullen morgen op school een deelnemen aan de strapdag.

Hopelijk hebben we onze ouders en leerlingen vandaag kunnen inspireren om op zoek te gaan naar een ander alternatief als de auto.”