SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag openden De provincie Vlaams-Brabant, Sportregio Zuid-West en Sport Vlaanderen officieel het nieuwe “Mountainbikenetwerk Zuid-West”.
2017-09-02-voorstelling_mountainbikenetwerk_Zuid-West_01
de provincie en Sport Vlaanderen verbonden alle bestaande gemeentelijke lussen tot één groot netwerk. Goed voor 216 kilometer bewegwijzerde routes door Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Jos Speeckaert, Schepen Sport:’Enkele jaren geleden was ik uitgenodigd in Huldenberg. waar een mountainbikenetwerk werd ingehuldigd. Toen groeide het idee bij mij om dat ook hier in de streek tot stand te brengen. We hebben dat dan in onze sportregio naar voor gebracht met de buurgemeenten. Iedereen was akkoord om daarrond te werken naar analogie met het fietsknooppuntennetwerk. Dan heeft het toenmalige Bloso nu Sport Vlaanderen al onze parcours erkend en bewegwijzerd (zie artikel). Daarna werden de lokale netwerken ook nog eens op elkaar aangesloten en nu hebben we toch al een bewegwijzerd parcours van 216km. En in de toekomst zal ook het netwerk Pajottenland aansluiten.

Philippe Paquay, administrateur-generaal Sport Vlaanderen: ‘Dit is ons tweede netwerk in Vlaams-Brabant. We hebben in deze regio al jaar en dag enkele prachtige mountainbikeparcours
en eigenlijk met een aantal beperkte ingrepen hebben we die kunnen verbinden en gaan de mountainbikers nu genieten van niet minder dan 216km parcours. Wat echt duid op het ruime aanbod want dit kan je niet op één dag doen
.’


‘Sporten is leuk en gezond’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sport en gelijke kansen. ‘Daarom willen we iedereen aan het bewegen zetten en demogelijkheden geven om van sport te genieten. We zijn dan ook blij dat mountainbikers zich nu op een kwalitatief verbeterde manier kunnen uitleven in het mooie decor van de Zennevallei.’

Meer info via: http://www.sportvlaanderen.be/mountainbikeroutes

%d bloggers liken dit: