SINT-PIETERS-LEEUW: – Morgen, zondag 3 september 2017 heeft het 5de Gordelfestival plaats. Sint-Pieters-Leeuw is dit jaar focusgemeente en organiseert morgen heel wat gratis sportieve activiteiten.
Vandaag konden de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw al even het parcours van de tijdelijke watertocht in primeur uitproberen. Tijdens deze wandeling wandelt men op een tijdelijke vlotters brug over het wachtbekken Van Volsem.


Jos Speeckaert, Schepen Sport: “Vandaag wandelen we officieel de watertocht van 3,8km in. Tijdens de tocht zullen we letterlijk een stukje op het water lopen een speciale ervaring die je alleen dit weekend kan meemaken want aan het Volsem spaarbekken is een drijvende brug aangebracht. Toch wel iets speciaal en de weermannen hebben voor dit weekend droog weer gegeven dus ideaal wandelweer.”

De tocht over het water werd door jong en oud als een leuk moment ervaren, al vertrouwde niet iedereen de overtocht en hield men zich toch maar extra vast aan de touwen.

Ook de nieuwe uitkijktoren die men onderweg tegenkomt tijdens de wandeling aan de nieuwe stuw kon op veel bijval rekenen. Vanop de toren heeft men een goed zicht op de hermeandering van de Zuun en het natuurgebied.

Wie meegewandeld had mocht bij terugkeer in het Colomapark 3 Leeuwse Gin’s proeven: Lindemans, Schoentjes en De Koetsier. Tijdens de tasting kon men ondertussen de live Radio 2 uitzending “De week van Niels” bijwonen en de laatste weetjes over het Gordelfestival van morgen te weten komen.

Wie ook wil ervaren hoe het is om over de watervlotters te wandelen kan dit morgen gratis doen tijdens het Gordelfestival. De wandeling is 4km lang en vertrekt vanuit het Colomapark.

(Het laden van onderstaande dia-show met 100 foto’s kan even duren)

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: