RSS

Woonpunt Zennevallei huldigt 18 nieuwe huurwoningen in – Van Cotthem

31 Aug

NEGENMANNEKE: – Vanmiddag werd door Woonpunt Zennevallei 18 nieuwe huurwoningen ingehuldigd.


Op de oude site tussen de Klein-Bijgaardenstraat en de Albert Van Cotthemstraat heeft Woonpunt Zennevallei in samenwerking met Vlabinvest 18 nieuwe woongelegenheden gebouwd een investering van 2.286.507 euro.
De site van een oud bouwbedrijf is opgeruimd en heeft een frisse invulling gekregen : een thuis voor 18 gezinnen. De woningen werden gebouwd langs een groen doorwaadbaar binnenplein. Twee gestapelde woningen zullen verhuurd worden aan de Vlabinvest voorwaarden. Hiervoor komen ook middeninkomens in aanmerking. Voor alle 18 woningen kunnen mensen uit de eigen streek voorrang krijgen. Op die manier bieden Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest antwoord op diverse woonnoden.


Schepen, Marleen De Kegel:”Het project past in de visie die de gemeente voor deze buurt heeft. Namelijk de bestaande bebouwing aan de rand van de Zuunbeekvallei en deze buurt opwaarderen onder meer door de verouderde industriële panden te vervangen door hedendaagse woningen zoals dit hier gebeurt.
Dit project is een belangrijke schakel in de vernieuwing en verjonging van de buurt, net zoals de Groene Parel, Hof Ter Leeuwen en de Witte Pauw. Allen zijn voorbeelden van mooie hedendaagse stedenbouwkundige projecten met inbreiding, trage wegen, waar de nabijheid van de natuur een meerwaarde is voor iedereen.
Bijzonder aan dit project is ook dat door het toewijzingsreglement voor sociale woningen, de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw bij voorrang een woning kunnen toegewezen krijgen en in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

 
Reacties staat uit voor Woonpunt Zennevallei huldigt 18 nieuwe huurwoningen in – Van Cotthem

Geplaatst door op augustus 31, 2017 in actualiteit, Negenmanneke, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw, sociaal

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: