VLEZENBEEK: – Op 12 juni krijgen een aantal straten in Sint-Pieters-Leeuw een nieuwe naam. Zo wordt de Domstraat in Vlezenbeek de Jozef Sluysstraat, ter ere van onze in 2015 overleden ereburger Ridder Jozef Sluys.
2017-06-10-inhuldiging-Jozef-Sluysstraat_09
De inhuldiging had zaterdagavond plaats aan het nieuwe straatnaambord, op de hoek met de Klein-Nederstraat. Jozef Sluys woonde jarenlang in dit stuk van de Domstraat.
Aansluitend werd samen met de buurtbewoners een glaasje gedronken in de tuin van Griet Wauters, echtgenote van Jozef Sluys.


Jozef Sluys was 41 jaar organist van de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal. Hij was de bezieler van de Brusselse Kathedraal-concerten, de Internationale Orgelweek van Brussel en de Historische Concerten van O.L. Vrouw-Lombeek. Hij was de eerste ere burger van Sint-Pieters-Leeuw. In 2009 werd hij verheven in de adelstand en werd hij ridder. Hij maakte de Belgische orgelmuziek bekend over de hele wereld.

Deze slideshow vereist JavaScript.


2017-06-12-nieuwe-straatnamenStraatnaamwijziging en hernummering van verschillende straten in Sint-Pieters-Leeuw

2017-05-29-straatnamen-Impeleer
Begin 2016 adviseerden de hulpdiensten om in de wijk “Impeleer” de straatnamen te wijzigen omdat zij er regelmatig kostbare tijd dreigden te verliezen bij interventies. Het gemeentebestuur wil geen risico’s nemen en er alles aan doen opdat de hulpdiensten bij een interventie zo snel mogelijk ter plaatse kunnen zijn. Zo werden preventief ook enkele andere straten meegenomen in het gebied tussen de Brusselbaan en de Lenniksebaan. Concreet wijzigen bepaalde straten van naam en veranderen sommige huizen van huisnummer.​

Over welke straten gaat het?
– Impeleer (wijk Volkshuisvesting) – 1600 Sint-Pieters-Leeuw
– Beersbrugstraat – 1602 Vlezenbeek
– Groenstraat – 1602 Vlezenbeek
– Domstraat – 1602 Vlezenbeek
– Parijsstraat – 1602 Vlezenbeek

Meer info over de nieuwe straatnamen vind je op de website: www.sint-pieters-leeuw.be/straatnaamwijziging.

Vanaf zaterdag 17 juni 2017 kunnen de betrokken inwoners zich aanmelden aan de loketten van het gemeentehuis om hun adres digitaal te laten wijzigen op hun elektronische identiteitskaart.
Enkel en alleen voor deze inwoners en voor deze administratieve handeling zal het gemeentehuis twee zaterdagen extra geopend zijn en dit op zaterdag 17 juni en 24 juni, telkens van 8.30 tot 12 uur.
De betrokken inwoners kunnen zich ofwel aanmelden op één van beide zaterdagen, ofwel tijdens de normale openingsuren.

Jan Desmeth, Schepen voor Mobiliteit: “Wij – het gemeentebestuur – regelden met BPost dat alle post gedurende de eerste vier maanden automatisch wordt doorgestuurd van het oude naar het nieuwe adres en dit voor alle betrokken inwoners. Zo zorgen we voor een vlotte overgang en vermijden we de belangrijkste problemen. Indien men deze periode wenst te verlengen, dient de inwoner zich wel zelf bij BPost te melden. Bij de gepersonaliseerde brief, voegen we opnieuw een exemplaar van onze brochure toe. Deze werd eerder al – in januari 2017 – bedeeld. In deze folder kunnen onze inwoners lezen wat automatisch verloopt en wat ze zelf dienen te regelen.”

Het gemeentebestuur is er zich van bewust dat deze wijzigingen heel wat administratieve overlast opleveren voor de betrokken inwoners.
Echter, omdat veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit is, wenst het gemeentebestuur hier geen risico’s te nemen.
Specifiek voor de wijk Impeleer wordt op de beide invalswegen een stratenplan voorzien met de opbouw van de hele wijk.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder