VLEZENBEEK: – De Ave-Mariabasisschool heeft de afgelopen twee jaar, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, van haar grijze speelplaats een groene speel- en leertuin gemaakt. De school kreeg hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant, die scholen stimuleert om te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein. Daarom krijgen scholen die hun site vergroenen subsidies voor ‘Natuur Op School’. Deze namiddag openden de leerlingen hun speel- en leertuin het “Wij-Landje”.

Kinderen en jongeren hebben nood aan natuur. Maar dat is niet simpel in het dichtbevolkte Vlaams-Brabant. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.
De provincie Vlaams-Brabant gaf voor 9.214 euro subsidie aan dit project van AMB.

De 430 leerlingen van de Ave-Mariabasisschool uit Vlezenbeek hebben geholpen bij het maken van de compostbakken en planten/zaaiden de groenten, fruitbomen en een bloemenweide. Ze bouwden ook een wilgenhut en een insectenhotel. Ze plaatsten een tuinhuis met een regenton. Ze bestudeerden vogels en maakten vogelhuisjes. De kleuterschool kreeg ook een kippenren.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Zie ook ons artikel van 17 mei – Openschooltuinendag in Vlaams-Brabant
Meer info: www.ambvlezenbeek.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder