RSS

Project Peer Mediation in de Gemeentelijke Basisschool Den Top

13 Mrt

SINT-PIETERS-LEEUW:- Overal waar mensen samen zijn, zijn er conflicten…ook op school. Deze wil Den Top zo goed mogelijk aanpakken met het project “Peer Mediation”.
2017-03-13-project-Peer-Mediation_ Den-Top_03
Tine Coeck, Directeur GBS Den Top: ‘Aangezien de kinderen van de lagere school dit thema belangrijk vonden, startte de school samen met 15 geëngageerde leerlingen van het vijfde leerjaar het project “De Conflixers”. Dit is een project waarbij men beroep doet op vaardigheden van kinderen om hun leeftijdsgenoten bij te staan wanneer ze op school geconfronteerd worden met conflicten. Het praten over het conflict en het zoeken naar een oplossing gebeurt dan in een tuinhuisje op de speelplaats, het conflixhuisje.’

Het project startte met een opleidingsweekend, gevolgd door het maken van een promocampagne. Met deze campagne leerden de Conflixers aan de andere leerlingen van de school het project en het doel ervan kennen.
Met dit project werkt de school aan een warm schoolklimaat waarin kinderen zich verbonden voelen met elkaar.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 
Reacties staat uit voor Project Peer Mediation in de Gemeentelijke Basisschool Den Top

Geplaatst door op maart 13, 2017 in actualiteit, kinderen, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw, sociaal

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: