RSS

Blokker NV kondigt intentie aan tot sluiting van 69 van haar winkels in België

07 Feb

BELGIË: – De directie van Blokker België heeft de ondernemingsraad vandaag haar intentie voorgelegd tot sluiting van 69 van haar 190 winkels in België als onderdeel van een plan om de rentabiliteit van de vennootschap te herstellen. Deze voorgenomen sluiting van winkels zou kunnen leiden tot het verdwijnen van 302 banen. Volgens een vakbondsbron gaan in Brussel en de rand 7 winkels gesloten worden en verder nog 37 winkels in Vlaanderen en 25 in Wallonië.

Volgens Pascal Strubbe van de Franstalige socialistische vakbond SETCa gaat het voor Brussel en de rand om de Blokker in City 2, Drogenbos, Elsene, Laken, Sint-Pieters-Leeuw (Shopping Pajot), Vilvoorde en Westland.
Maar dat wil de directie voorlopig niet bevestigen.
2017-02-07-blokker_shopping-pajot_sint-pieters-leeuw
De markt van de detailhandel van niet-voedingsmiddelen staat sinds een aantal jaren onder zware druk. Deze trend hangt samen met de sterke groei van de online handel en met de toenemende concurrentie zowel van bestaande als van nieuwe merken.De laatste vijf jaar is de omzet van Blokker in België gedaald met 20% en bedroeg het operationeel verlies in 2015 € 15 miljoen en verwachten ze zelfs voor 2016 een operationeel verlies van € 18 miljoen.

Bernd Bosch, CEO Blokker België: “ De maatregelen die momenteel aan de ondernemingsraad werden voorgelegd leggen de nadruk op de noodzaak om onze strategie aan te passen aan de evoluerende markt en aan de nieuwe uitdagingen die dit meebrengt. Het voorgestelde herstructureringsplan bedreigt 302 jobs en ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is. Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd. Wij willen Blokker N.V. de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen.”

Blokker NV zal alles in het werk stellen om het sociale impact van haar plannen te beperken.
Het overleg met de ondernemingsraad is hierover, conform de wet Renault, gestart en zal in de komende periode worden voortgezet.

De Blokker winkel, op de site van shopping Pajot, opende op 28 maart 2013 haar deuren.

UPDATE wo 08/02/17: – Er worden vier bijzondere ondernemingsraden gepland bij Blokker op 14 en 21 februari en op 7 en 14 maart. Vanaf vandaag geeft het management informatie sessies aan haar werknemers.
Getroffen winkels in de regio:
Brussel: – Westland – City 2 – Elsene – Laken
De Rand: – Drogenbos – Halle – Sint-Pieters-Leeuw (Shopping Pajot) – Vilvoorde
Rest van Vlaanderen: Aarschot – Antwerpen – Bilzen – Deerlijk – Deinze – Diest (2) – Diksmuide – Duffel – Eeklo – Evergem – Genk – Gent – Hasselt (2) – Korbeek-Lo – Kortrijk-Kuurne – Lummen – Maldegem – Menen – Merksem – Mortsel – Ninove – Oostende (2) – Poperinge – Ronse – Scherpenheuvel – Saint-Gillis-Waas – Temse – Tielt – Torhout – Turnhout – Waregem – Wevelgem – Zedelgem – Zele

 
Reacties staat uit voor Blokker NV kondigt intentie aan tot sluiting van 69 van haar winkels in België

Geplaatst door op februari 7, 2017 in actualiteit, Bedrijfswereld, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: