SINT-PIETERS-LEEUW: – De ‘B blok’ van Don Bosco, aan de Van Houchestraat, heeft te kampen met een stabiliteitsprobleem (zie artikel gisteren). Muren staan bol, er zijn verschillende barsten in muren en vloeren. het schoolgebouwtje wordt dan ook uit veiligheidsoverwegingen gesloten.
Hierdoor kunnen de kinderen een tijdje geen les krijgen in hun vertrouwde klaslokaal. De getroffen klassen uit de eerste graad worden tijdelijk ondergebracht in het oude klooster aan de Garebaan.

Sinds vanochtend zijn leerkrachten en vrijwilligers dan ook druk in de weer met de verhuis van schoolbanken en lesmateriaal.


Directeur Luc Uylenbroeck: “Dit schoolgebouw heeft geen funderingen. Ik vermoed dat de stabiliteitsproblemen die nu opduiken een gevolg zijn van de overstromingen in juni vorig jaar en de vrieskou van de jongste tijd. Ook de experten die we reeds raadpleegden denken in deze richting en zeggen dat we de juiste beslissing genomen hebben met het gebouw preventief te ontruimen. Wat gisteren nog een kleine barst op de zijgevel was is vandaag een lange barst tot tegen het  dak. Sinds deze week begonnen zelf tegels in de klaslokalen naar boven te komen.
Wat vandaag echt wat warmte gaf in onze miserie zijn de vrijwilligers en sympathisanten die ons komen helpen zijn om al het material te verhuizen! Zo zullen we maandagochtend les kunnen geven in het klooster.”

De getroffen ‘B Blok’ werd vorig jaar nog volledig gerenoveerd. (Zie artikel + video van 23/09/17)

Het gebouw is nog een overblijfsel van Expo 58 in Brussel. Nadien werd het opgekocht en naar Sint-Pieters-Leeuw verhuisd.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Meer info: www.donboscospl.be

%d bloggers liken dit: