RUISBROEK: – Voortaan zal elke maandag van 10 tot 15u de lokale omleidingsweg Broekweg  aan de wegenwerken in Ruisbroek, voor onderhoud, worden afgesloten voor de gewone voertuigen.


Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken : “Vandaag werd de Broekweg ( = Beemd Ruisbroek) zo goed mogelijk hersteld door de volledige ploeg gemeentearbeiders.
Sinds 15u is de lokale omleidingsweg opnieuw open voor alle voertuigen. Dat deze landelijke weg het hard te verduren zou krijgen hadden we reeds voorzien. Het zeer intensieve gebruik in combinatie met herhaaldelijke vorst en dooi versnelt het aftakelingsproces.Om die reden plannen we vaste tijdstippen in, om op een degelijke en veilige manier de Broekweg onder handen te kunnen nemen.“

Gedurende die 5 uren zullen enkel bussen en werfverkeer deze omleiding kunnen gebruiken. Tijdens deze wekelijkse onderbreking zullen de gemeentelijke diensten en de betrokken aannemer eventuele herstellingen en noodzakelijk onderhoud op het traject uitvoeren. Zo zal men volgende maandag ook kuisen en modder ruimen.

Jan Desmeth, schepen van mobiliteit : “Op deze manier doen we er alles aan om deze omleidingsweg zo goed mogelijk open te houden voor het lokale verkeer. Voor Ruisbroek is dit belangrijk omdat er weinig tot geen alternatieven zijn. De impact van een eventuele noodzakelijke sluiting van deze omleidingsweg zou immers groot zijn.

Het doorgaand verkeer dient ten allen tijde de autosnelweg in Lot te nemen zodat zij niet door Ruisbroek moet rijden.

– Zie ook ons artikel van gisteren: – maandag 16 januari 2017 van 10 tot 15 uur lokale omleiding langsheen de Broekstraat tijdelijk afgesloten

One comment

  1. Dat is heel goed nieuws en dank aan de arbeiders om dat baantje te onderhouden alsook aan de leidinggevende daar het anders voor de lokale bewoners niet te doen is om langs die straat om te rijden nogmaals dank

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: