logo_inbreker-diefstal-overvalRUISBROEK: – De kerstdagen waren behoorlijk druk voor de politiezone Zennevallei. Na een zware kerstnacht met tal van feiten op het grondgebied Beersel (8), Halle (1) en Sint-Pieters-Leeuw (4), kon de Politiezone Zennevallei in de nacht van 25 op 26 december toch een mooi resultaat voorleggen.

Tijdens een patrouille werd de aandacht van de interventieploeg getrokken door twee voertuigen rijdende op de Alsembergsesteenweg in Halle. De ploeg besloot rechtsomkeer te maken. Op dat ogenblik merkte ook één van de inspecteurs dat zeker één voertuig aangegeven werd als gestolen. Deze werd namelijk de dag voordien tijdens kerstavond in Ruisbroek uit de garage ontvreemd.

De bestuurders van de voertuigen stopten vrij plotseling de wagens en de portieren van beiden gingen open. Toen namen de inzittenden onmiddellijk de vlucht in de richting van de omliggende velden. De politie zette de achtervolging in. Na een kleine klopjacht in samenwerking met de collega’s van de naburige politiezone Dilbeek werden vijf personen gevat en aangehouden. Het betroffen drie meerderjarigen en twee minderjarigen, allen afkomstig uit het Brusselse. Na controle bleken de twee achtergelaten voertuigen effectief de voertuigen die de dag voordien werden gestolen in Ruisbroek. De voertuigen werden in de loop van de nacht terug overgedragen aan de eigenaar.

Voor de drie meerderjarigen werd door het parket Halle-Vilvoorde de B-Pol procedure opgestart. Dit is een procedure waarbij de verdachte meerderjarigen onmiddellijk worden gedagvaard. De twee minderjarigen werden ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings van Brussel, afdeling jeugd en gezin.

Na de verschillende diefstallen van de voorbije dagen is dit een opsteker voor de talrijke ploegen en medewerkers van de politiezone Zennevallei die tijdens deze feestdagen met nog meer aandacht patrouilleren.

Heeft u iets verdachts gezien? Laat het de politie zo snel als mogelijk weten via het noodnummer 101. Elk detail is welkom.

Bent u slachtoffer? Meldt dit eveneens zo snel als mogelijk telefonisch via het algemeen nummer van politiezone Zennevallei: 02 363 93 00 (7 tot 22 uur) of het noodnummer 101 of bij uw politiekantoor.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

2 comments

  1. Proficiat voor onze politie . Hopelijk kan men zelf de minderjarige ook straffen . Velen weten dat werkstraf niet veel uithaald, laat de ouders zeker voor de kosten betalen en gerecht moet strenger worden .

  2. Bravo, nu hoop ik maar dat het inderdaad de wagens van mijn schoonzus en schoonbroer zijn, zoniet hebben ze pech zoals alle andere bestolen personen. In elk geval de politie doet zijn werk met overgave en efficiëntie. Doe zo verder!!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: